Wednesday, February 4, 2009

JANDA BAIK PART 4 - 26/1/09

Pada hari chinese new year yg pertama, monday, 26/1/09, untuk yg ke 4 kali nya aku dan family aku pegi berkelah lagi ke janda baik. seperti biasa tempat penginapan kami tak lain dan tak bukan ialah di D'Ark Resort. Memandangkan bilik yg bagus2 semua nya dah habis ditempah, kami redha apa bila en. zamri, manager disana tu beri kami bilik chalet diatas bukit dibhgn belakang rumah ibu (pd yg tak paham rumah ibu, sila refer pada topik janda baik part 1,2,3 di page belakang). Kalo dpt bilik elok skit mau kami bermalam disana, so jadinya kami tempah bilik untuk day use saja lah. chalet belah belakang nih ok sebenarnya, dlm bilik tuh ada 2 katil single, 1 katil queen serta 3 bilik air. kalo org bujang mcm balang tuh dtg dgn kawan2 ok lah kot ambik bilik nih. masa kitorang masuk bilik nih, bilik sebelah dtg dgn family tapi berlagak mcm org bujang. bukak radio lagu techno kemain kuat. punya lah kami bengang, org pegi sana nak kan suasana aman damai dan tenang, ini dorang memekak. elok sgt lah org cam nih yg kena sampok antu nyiang rapit kat sana tuh kan.....:)

tak tau lah naper kami tak jemu2 pegi ke janda baik nih.....kalo aku ada duit lebih nak nya aku beli tanah kat sana buat rumah. seronok nya kat sana tuh tak leh nak aku terangkan dgn kata2. suasana kg yg tak seperti kg2 lain yg penah aku pegi. mungkin sebab area janda baik tuh sejuk, nyaman, dikelilingi sungai, bukit bukau dan hutan rimba....tu yg mcm best je masuk sana tuh. korang kalo tak penah ke sana tu cuba lah pegi sekali. tak tau lah aku kalo korang tak suka area cam tuh. mcm ada sorang kwn aku nih, penah lah aku rekomen ke sana tapi dia tak kenan kat situ sbb jln2 kg tu ada banyak taik lembu. podah lah, tak sedor kediri awak tu dtg dari kg! balang pun dah pegi sana kan, balang pun kata best kan...ikhlas kan ckp best tuh...:)

ok lah gang, enjoy tgk gambar2 kat bawah nih ok....lepas nih aku tunjuk lak gambar aku tgk lion dance kat hardrock....


ni lak sebelum masuk bilik, isi perut dulu kat kedai makan minang (refer janda baik part 1,2,3). sodapppp....

ni lah keistimewaan kedai makan nih, sop daging....fuhhh...terangkek...

ni lak cili paste untuk di makan dgn sop daging tadi....fuhhh....ngancam, terus terliur aku nih.....huhuhu....

perut dah kenyang tak reti2 nak bangun ke....

sementara tunggu bilik dibersih kan....abg firdaus baring2 kat bench di lobby...

sumer sabar tunggu bilik siap....

ery terus lena.....



yg sebenarnya nak tunjuk katil queen tuh...penuh dgn org...

ni lak 2 katil single telah di sambung, lupa nak ckp dorang ada sedia kan jugak katil lipat sebijik. so dlm bilik nih kira nya ada 3 katil single lah...dgn 1 queen....sapa yg anak berderet mcm si gee tuh bleh lah ambik bilik nih....kehkehkeh....

ni kat balcony depan....ada meja kecik sebijik, buat rehat2 sambil makan kuaci....

ni entrance dpn nak masuk bilik....

seperti biasa sebelum masuk sungai main bola dulu, pastu baru terjun sungai....ni join main dgn anak2 org arab...dorang bermalam kat resort nih....

mak seperti biasa menjaga bekalan makanan....hahahaha....ok lah tuh, ditemani menantu hantu tersayang....

alahai...rindu nya aku nak kat sana lagi....ahaksss....

rehat2 dlm air sambil makan kuaci sambil bergosip....:)

korang perasan tak tangga nih....kat sinilah salu buat drama citer2 seram kat tv3 tuh....yg duduk2 kat situ pun mcm hantu gak tuh....wakakakaka.....

















4 comments:

me said...

lagi2 yg duduk depan sekali yg suar kaler ijau tu.tu lg hantu ape tktau lg nak pangil dia.

kaklia said...

aku tau lah ko jeles kat aku kan me kan....ko tu lah hantu segala hantu...kuang3x

Anonymous said...

suar hijau tu peha kalau goreng pun sodap..wakakakakakkakaka

kaklia said...

kalo buat sop leh dpt satu piyok besor kan....heeee...