Tuesday, July 14, 2009

SALAD LOBAK PUTIH


Resepi salad lobak putih nih aku dapat dari cik amy german. dia yg ajar aku macamana nak buat benda alah ni. mula2 tu rasa mcm tak best je resepi ni sebab paham2 je lah kan lobak putih tuh ada keluar bau busuk kan. tapi sangkaan wa meleset belaka, bila dah digaul dgn carrot dan juga perkakas yg lain, tak de bau busuk dah. rasa manis je salad ni. sapa2 yg nak cuba aku letak resepi kat bawah ni ok.
1 batang lobak putih (aku guna 1/2 batang je tu sebab aku sorang je yg makan)
1 batang karot
1 sudu besar cuka makan
gula dan garam ikut suka
Mula2 parut lobak putih n karot. lepas tuh taruk cuka, gula n garam dan gaul semua bahan. biar dlm satu jam lepas tu ngappp. aku ari tuh taruk dulu dlm esbok kasi sejuk. pergghhh....rasa fresh je badan lepas makan ni....betulll...wa tak tipu punya....:)
tq kepada cik amy german sebab sudi bagi resepi yg sedap, ringkas lagi berkhasiat....muahhhhh.....


6 comments:

Amy said...

waaah bgus ank (B)murid saya nih. haaa sdp lak nmpk ble taruk carrot tuh. Ish kak, ko mmg suke carrot kan. Humm nnt nak cube lah style campur carrot nih.

kaklia said...

eh ari tu ko buat tak campur karot ek...aku perasan mcm ko cmpur karot tu yg aku taruk gak..aku mmg hantu karot, kadang aku makan cam tu je...gigit2 mcm rabbit tuh...silap hari bulan gigi aku pun nanti mancung mcm rabbit....heeee....neway, sedap lah nok. tq ek...muahhh...

Jiejah said...

wooo..cam bes jerk salad ni..simple n x byk modall..ai like..hikS..nt kite pun nk try gak arr.

HuluBalang said...

Terima kasih atas resepi yg penuh khasiat dan mudah.

kaklia said...

jah...ko cuba lah buat jah...elok untuk org mcm ko yg tgh berdiet kan. ko makan tu je hari2 jah...ahaksss....:)

balang...tak nak cuba ke balang....yg ni elok untuk balang sebab boleh buat rambut balang cepat lebat....kehkehkeh....lariiiiiiiiiiii.....

肉圓不加大蒜Jason said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社