Friday, August 8, 2008

SAMBAL COLEK TEMPOYAK

Korang ingat kan entry lepas yg aku buat tempoyak. Ni dia tempoyak nyer....perggghhhh...sedap weiiii....ini lah dia sambal colek tempoyak, tumbuk cili padi dgn garam skit pastu gaul dgn tempoyak. aku suka makan culik2 dgn ikan goreng...nasik panas2....tipun bunyik pun itu jam aku tak dengar...hehehehe......




Sebelum di gaul.....


Sesudah di gaul.....

14 comments:

Zue said...

adoiii.. menetek air liur makk nyahhh... lagik pedas lagik mak skee... tolonggggggg... da jadik ekk tempoyak akak?... x wat gulai ke?.. p arr tangkap ikan bandaraya kat sungai gombak tuh..wakakakakka..

Zaidi Zainal said...

hissshhh kak lia tengah2 malam2 ni nampak gambo sambal ni trus lapor le perut

kaklia said...

hahhaha.....sian ko zue...menetek ekkk...nti aku buat gulai aku ambik gambar lak ek...tak main lah aku ikan bandaraya...smlm aku dah pi menjala ikan patin...tgk nti bila aku rajin aku masak ek....kuikuikui....

kaklia said...

hi toke tukul....sian dia...seksa ek tgk gambar sambal tempoyak tuh...heeee....

Zaidi Zainal said...

Salam kak lia....nasi lemak kg pandan ni letaknya kat pasar kampung pandan kat area2 IKM kg pandan tu di Taman Maluri...memang sedap nasi lemak dia tu dah bertahun2 i makan tu

kaklia said...

ooo...kat area tu ke...ok zaidi...tq ye, bebila senang akak nak pegi cuba makan kat situ lak...:)

HuluBalang said...

Hehe, awat kena bubuh cili padi?

*Makan sampai tak dengar bunyi talifon > itu melantak namanya..haha

Zue said...

hahaha.. x dengar kan balang.. adoiii.. mmg... saya setujuk... melantakkk tuh..wakakakaka....
balang.. cili padi tuh kena taruk..kasik lagik kawww!!!! podehh hingga merah tinger yu... hehehe..
Kak lia.. ikan patin ek.. sodap nyerrr... tp ikan patin kan di ragui kewujudan nya... mak keliruuu...hahahaha..
Kak lia.. En Zaidi tuh sapo? sedara akak ke?.. x mo kenal2kan kat kami di sni ke?.. kasi sedia membantu..ahakkzzzz..

Zue said...

sowii.. silap lak.. "kami sedia membantu"..hehehe

kaklia said...

balang nih mmg tauu...harap badan je besar gedabak...opsss...soriii....heee...apa nih...taruk cili padi lah best...terangkek...baru lah mkn ada power root...akak biasa lah kann....melantak tu hobi akak...kehkehkeh...

kaklia said...

zue, asal ko meragui kewujudan ikan patin nih...kan ikan nih dah ujud dari jaman batu lagikk...heeee....lupa lak aku nak kenal kan en zaidi tuh kenalan dlm blog2 ni gak....dia toke u...ada kedai nama tukul..kan budak2 AF ada pakai tshirt tukul tu kan...tu sponsored by toke tukul lahh....ko nak bantu apa nyahh....

Anonymous said...

hehehe.. ye ke?.. mak x pasan la nyahhh... en zaidi x nak sponsor kat geng puaka ke nyahhh?.. hahahaha..

kaklia said...

ko mana nak perasan tu sumer...dah mata ko asip tgk kat cikgu ramli jek...wakakaka...kalo ko nak di sponsor ko masuk lah af tahun depan...bior lah sore ko mcm itik serati pun tak pe kan...hahahaha...

aku kan jliterrrrrhhh said...

ai sker tawww makan temfoyak cenggini.... gaul ngan nasikk panas..ngan lauk ikan goreng nyaaaa.... long... buatkan laaa setapawehhh bagi kat gee,.