Wednesday, May 25, 2011

Fried kimchi & Stew kimchi

Muntah darah lah korang kalau asip tengok benda alah ni je kat blog aku kan. Ada aku kesahhh...heeee. Saja nak tunjuk kat u ols semua, yang i telah memvarietykan sayur kimchi yang i buat hari tu. Tak lah boring kalau hari2 makan kimchi mentahkan. So layan je lah ek....


Ini dia stew kimchi yg aku buat malam ini untuk dinner. Aku campur karot dengan celery. Sedap giler....hikhikhik...sendiri puji lah kan....




Ini pulak aku buat dinner hari bila ntah, aku goreng kimchi tu. yang ni aku campur celery sama tahu. pun sama sedap giler....hikhikhik....




pssstttt....malam ni mcm ok pulak blogspot nih tu yg aku cepat2 buat entry takut besok siang dia buat hal lagi. Jangan lah buat hal incik blogspot, kat sini lah tempat aku mengadu domba perasaan aku dan juga tempat aku tunjuk skil memasak aku...hahaha....perasannya lah....tak lah gurau2 je....ok korang layan gambar ni dulu ok. ada belen kimchi sikit lagi ingat nak try buat masak asam pedas. agak2 marah tak orang korea dgn aku nanti.....:)









5 comments:

Uncle Lee said...

Hello Kaklia, my wife and I love kimchi.
It is a very healthy food.
It is a well known fact Koreans are a vey healthy people, reason being of the garlic in kimchi.
Good for you having that.
Have a nice day and keep a song in your heart.
Lee.

kaklia said...

hi uncle lee, thank you for visiting here. Its true, since I like to eat kimchi I feel more energetic and the best part my sinus problems are also reduced. Thanks to my friend who encouraged me to make kimchi. Have a good weekend to you....:)

Wangi74 said...

Dulu Mike cerita masa zaman dia kat UNi ada housemate korean girl ke guy..satu pasu ko kimchinya ni..kimchi ni pedaskan mak neng..mcm ala2 jeruk sawi tu..mak neng bila nak dating ni..

kaklia said...

cik manis....org korea makan kimchi ni mcm makan kacang putih nyah...hehehe...mesti mike tak tahan dgn bau kimchi tu kan. nok, nanti i cari hari ek kita gi lepak2 k...hari yg bos wa gi...hehehe...

Jiejah Gorjes said...

bile nk beli kan saye cili korea niiiiiiii haishhhhh ni yg sy nak bako ni sik dia jerk tayang kimchi miahahahaha