Thursday, July 24, 2008

D'ARK RESORT JANDA BAIK

Ini lah dia tempat aku dgn family suka lepak2 menenangkan fikiran di hujung minggu atau pun di hari cuti pendek. Family aku mmg suka sgt dtg sini, aku dah tak boleh ingat berapa kali kami dtg sini. Selalu nya dtg sewa bilik hotel untuk day rate. Selama ke sana hanya 2 kali je kami pernah bermalam. Suka sgt kat sini, suasana kg, tenang, nyaman dan dingin. Dan juga suka dgn rupa bentuk resort yg mcm rumah kayu org dulu2 dan juga landscape nya. Resort nih terbahagi kepada 3 bhgn, pertama main resort, kedua chalet aircond dan ketiga chalet no aircond. Cuba lah korang dtg sini, lagi pun tak jauh dari KL, tak sampai 1 jam dah sampai. Korang boleh ikut jln dari belakang food court genting sempah atau pun terus lagi ikut hiway karak, nampak signbod kekiri ke kg cina bukit tinggi korang masuk situ. Dari situ mesti dpt cari sbb ada banyak signbod tunjuk arah. Nak tau lagi kontek balang sebab balang pun penah pegi gak...kan balang kan....hehehe....

Memandangkan blog aku ni selalu disinggah oleh orang ramai yang mencari info pasal d'ark resort, aku letak sini no contact D'ark resort : 09-2330031, 09-2330193. Sekian. (updated 15/7/10)



Ini chalet beraircond. Aku selalu ambik bilik resort tak de aircond pun sebab kat situ mmg dah sejuk. mlm tido berkereput sebab sejuk giler...


Ini tangga menuju ke front desk office.


Ini signbod resort depan pintu pagar masuk.


Ini landscape ditengah2 resort.

Ini tangga menuju ke chalet yg tidak beraircond. Aku penah duduk kat chalet nih tapi tak best sebab jauh nak gi sungai. tangga tu kalo korang perasan kat dlm citer susuk penah buat shooting kat situ.....heeee....takut ke...releks lah kawan...best lah kat sini....


ok, kitorang salu duduk kat sini, kat resort means resort nih bersambung dgn front office...kira mcm rumah ibu gitu....ni lah hall tempat kitorang lepak2...


yg ni lak koridor chalet aircond..


ni mcm jambatan ke hapa. penyambung antara bilik kami ke office front desk.


Ni dia sungai nya....best wooo...air nya sejukkk....boleh kecut satu badan kalo berendam lama2....


Ni lah bilik tidor....si nabil dgn cousin dia tgh layan ps2


Ni lak bilik ayor.....mcm kg kan....best apa tingkap cam tu...sambil termenung leh tgk pokok2 kat luar....wa manyak suka wooo...


Ni hall kat tgh rumah....


Ni koridor....pintu kanan tuh surau....


Ni hall kat front office...

Ni lah resort cum rumah ibu....korang paham ke tak nih....rumah ibu tu kira main house gitu lah....


Tu kitorang tgh mandi manda sambil makang2....


Ni lak acara di petang hari....acara org lelaki main bola sepak.


Deras kan air sungai....


Ada meja pool ke billiand nih...aku tak tau...meja ni kat kolong bawah rumah....



10 comments:

Zue said...

Besttt gak tempat ni ek... x jaun pun dr kl..... Napa saya x nampak akak pakai bikini masa berendam dlm air tuh... ahakssss...

Zue said...

Eh... kalau sapa yg Janda baik2 tuh dialu alukan la ek.. dtg ke sineh..hihihihi

kaklia said...

wakakakakaka....yessszzzzzz...janda baik2 mmg di alu2 kan gi holiday kat situ...hahaha....ko tak nampak ke aku pakai bikini tu zura...tak nampak ke bentuk badan aku yg mcm kacang botol tuh....heheheh....

HuluBalang said...

HB suka lokasi ini, sungguh mendamaikan.Sesuai untuk aktiviti riadah.
Terima Kasih Kak Alia kerana memberikan maklumat tentang D'Ark.

bayu said...

tempat ni wujud lagi ke tak? saya cuba call nombor yg ada pada web diorang tak dapat2 pon kecewanyer...
walhal memula sgt xcited nk pegi...

* pWinCeSs NaigeLLa * said...

brape sewa nya ye?

Han ni said...

bestnye..salam kenalan..

matun ibrahim said...

askum...tumpang lallu yer...saya baru nak pergi kat sini minggu depan...harap2 best lah...

bla bla bla said...

sungai kat situ dalam ke ...??? berapa cm...

Anonymous said...

kadar sewa cmne ek?