Friday, July 25, 2008

JANDA BAIK PART 3 - SAILOR'S REST HOME

rest home nih kitorang singgah masa nak ke d'ark resort, saje je dtg tengok lenkali boleh dtg sewa kat sini pulak. tempat dia agak kedalam, mesti ikut jalan kg yg tak berapa elok. tapi berbaloi lah....sampai je tempat nih hati ku terharu dan terpegun melihat pemandangan yg amat cantik dan mendamaikan....Ini lah dunia ciptaan Allah swt.....mak ter emo lagi...hehehe.....ok, rest home nih ada 2 type. satu is rumah bunggalow n satu lagi rumah boat yg terletak di atas tasik buatan. sungai yg mengalir ke kwsn rest home nih tidak tercemar disebab kan kedudukan tempat ni yg paling tinggi di janda baik nih. i tell u hiasan dalaman nyer very exlusive....cantik sekali....rumah boat tu elok untuk org yg baru kahwin untuk berbulan madu. org dah lama kahwin pun boleh jugak untuk mengerat kan lagi kemesraan...kehkehkeh....korang tgk lah gambar yg tak seberapa nih ek....frust betul sebab tak dpt tangkap gambar lebih banyak sebab kamera low bat.....apa pun aku ucap kan terimakasih bebanyak pada tuan punya rest home nih Dato Hashim kerana memberi kebenaran pada kami untuk melawat rest home nih. nak lagi info korang boleh tgk kat website http://www.sailorest.com/


Ini gate pintu masuk...kat ujung tu lah rumah bunggalow....yg tgh berposing tu anak sedara ku cayanggg....


Ni lah boat nyer....cantik kan....di kelilingi gunung ganang....


budak2 bermain di hujung boat....



Kat garden ada sampan kecil....melompat2 dorang nih....sib baik tak jahanam rete orang....heheheh....

4 comments:

Zue said...

Waaaarrrgggghhh.. aman damai jerrrr view dia ekk... bole la..p untuk release tension...heheheh..Napa akak x lompat2 sekali ngan anak akak tuh?..wakakakaka.. bole mandi sekali..hahahaha...

kaklia said...

wakakakaka.....kalo aku yg melompat tu kang mau berderai sampan tuh.....

Wangi74 said...

Lia..boat tu tak bergoyang ke..hehehe..kang kalau nak tut2 bergoyang2 kang nampak sangat lak..opppss;)

kaklia said...

manis...masa i round2 kat dek boat tu tak de lak rasa bergoyang, lagi lak budak2 dok melompat2. ok kot kalo nak berperang ala2 komando...kehkehkeh...ni i tgh imagine cam ner ek klu tgh tut2 tetiba boat tu bergoyang...hahahaha....