Thursday, September 25, 2008

KUEH AKOK BEREK 12

Korang pernah tak makan kueh nih? kueh nh popular kat pantai timor....so semlm aku cuti aku pegi la carik kedai bakery yg jual kueh nih. aku terpanggil nak pergi kedai nih sebab hari sebelum nya aku baca kat newspaper ada citer pasal kueh akok kat kedai bakery nih. bakery nih terletak kat ampang indah. aku mmg suka makan kueh nih. dulu2 salu order kat kwn yg mak dia pandai betul buat kueh nih. so dlm paper tu ckp kalo kat kelantan, kueh akok berek 12 nih lah yg paling sedap dan popular. now anak sedara pada toke kat kelantan tuh lak yg mcm buat franchise kat kl nih. aku rasa pun boleh tahan sedap nyer. secukup rasa....yg penting telor tak kedekut, manis pun cukup. kuih nih dia jual satu 60 sen...aku beli 10 keping....mmg boleh beli lagik....sedap sesangat....

5 comments:

Anonymous said...

hengatkan roti boom@roti canai tuh...dalam ada inti apa kak oii?... dia mcm akok berlauk tu ke?..
-zue'z-

kaklia said...

ye kan, mcm roti boom....dlm tak de inti...tapi rasa sedap giler nyahh....mak lepas makan terus menggiler...wakakakaka....

Zue said...

wooaaakakakakaka.. menggiler?.. mcm lembu giler ekk..?hahaha... jgn akak menanduk kepala owg dah lahh...x koserr makkk tawwww...

kaklia said...

aku tanduk laki aku lah...wakakakaka....

Bakeri Bangkit Selera said...

Salam, tahun ni tak cari Akok ke. Terima kasih diatas komen anda tentang akok kami.