Thursday, September 25, 2008

PUDING ROTI

Ni aku buat puding roti 2 hari yg lepas. roti2 nih akceli kulit tepi roti je lebihan ari tuh aku buat sandwic telor tu...korang ingat kan...tak ingat sudah...:) sayang pulak nak buang kulit tepi tu sebab banyak sgt. so aku decided nak buat puding roti bakar style. resepi nanti aku bagi ek...ari nih dah tak sempat nak type sebab resepi tu ada dlm buku aku.


atas nih aku pukul butter, gula (aku guna gula perang), telor n esen vanilla.


ni lak selepas di bakar, baru kluar dari oven.


ni lak setelah di potong.


gambar aku kelibut skit....ni lak setelah di campur kulit roti dan adunan telor tadi. tgu untuk di bakar.


ni lak kalo nak makan dgn sos nya....slurppp....:)

2 comments:

Zue said...

wahhhh.. tertelan ayor liur sulong makk nyahhh..auwwww... lain sket resepi akak ni ek... eemmm... taruk gula perang.. simple jerkk... sos tuh sos apa?..susu cair ke?

kaklia said...

kalo aku tak tunjuk gambar pun ko mmg suke telan ayaq lioq kan...heee...taruk gula perang tu aku yg suka suki taruk. ekceli kalo kita taruk gula perang kan, bau dia lagi sedap tau...harum jekk...mcm bau perfume j lo...kehkehkeh....sos tuh lebih kurang dgn sos puding cocktail tapi aku tak taruk tepung castard,lupa nak taruk tu yg kaler mcm susu cair tuh...nti mak senang mak taruk resepi ek...hr nih tak senang, mak dah mood raya....:)