Tuesday, September 23, 2008

MEE KOLOK

Korang suke tak makan mee kolok nih. Aku 1st time rasa mee yg popular kat sarawak nih beli kat pasar juadah. Gerai nih hanya jual makanan dari Sarawak, ada mee kolok dgn laksa sarawak. Saje lah aku beli sbb nak tau rasa nya. ermmm....sedap bangettt....rasa mcm lebih kurang mee sop tapi dia ada extra rencah tu yg aku tak tau apa benda...lagi sedap bila taruk cili kicap dia tuhh...pergghhhh.....pedas dan sedap. maybe encik miko boleh jelas kan apa kah isi rencah2 dlm mee kolok ni. Ada gak aku beli laksa sarawak tp mak tak berapa suka lah....rasa biasa2 jek....tu yg maleh nak ambik gambar......sapa yg nak cuba dan duduk kat area ampang bolehlah pegi pasar juadah bandar baru ampang, terpampang kain rentang laksa sarawak tuh.....

6 comments:

Anonymous said...

akak nt kite beraya umah akak...akak wat kan mee ni tau hehehehehe

Dakjaat™ said...

uiks? apsal mee kolok ni ada sup plak?! MEE KOLOK TAKDE AIR PENUH BERGENANG CAM KOLAM TU LA AKAK..... uwaaaaa!

dalam mee kolok .. versi halal punye.. ada daging.. bawang goreng... pastu ada daun bawang .. ada daging ayam yang dicincang halus.. ..

tu nampak cam mee kolok dah . .tapi tak pernah lak tengok ada sup ... huhuhu!

ni yang buat Miko tak sabar nak balik miri nak merasa mee kolok kat Restaurant 2020!!!!!!!

kaklia said...

anonymous ni sapa...bagi tau dulu baru nanti akak buat kan...:)

miko, laaa....tak de kuah ke? aisey...ke patut nyer kuah tuh taruk mangkuk lain then makan mee tu mcm tuh jek pastu kalo nak sop sudu je sop tuh? dah salah cara makan la nih...tak pe, nti akak beli lagi, akak tanya ngn toke tu camner cara hidang nyer..

mee kolok nih dia taruk daging lembu di hiris nipis. wah...dak miko dah teringat kampung halaman lah tuh...hehehe...

Anonymous said...

sy la kakak ...jiejah...aduiyai...tak reti nk buh nama kena reg katanya

Anonymous said...

kak oiii... mcm mi sop jerk.. mi kolok kan kat golok ka? hehe..
Emmm... jap kamek nak confirm ngan myfwen d sarawak nun.. see yaaa..huhuhu

kaklia said...

laaa ko ke jah....si anaz tak register pun leh komen lah jah. tak tau lah aku itu mee kolok ke mee golok...ko gi lah tanya kawan ko ek...